ГРАДИНАР - всичко за градината
21 ноември 2017 г.
АКТУАЛНО
 
/26.05.2016 г./ Преглеждания 1178 | Коментари 0
Как краставицата ще ражда повече
 
В градинарството се е наложила практиката на прищипване върха на краставичните растения. Целта е получаването на по-висок добив. При краставицата върху едно растение се образуват по отделно мъжките и женските цветове и само женските след оплождане дават плод.
Друга особеност на краставичното растение е, че мъжките цветчета се образуват предимно върху основното стъбло, а повече женски цветчета се образуват върху разклоненията на растението. Това означава, че колкото повече разклонения има, толкова повече плодове ще даде краставичното растение. А това се постига като върха на растението се прищипе след 3-5 лист. Тази операция предизвиква образуването и нарастването на странични разклонения, получават се повече женскси цветове, повече плодове, по-висок добив.
Друг начн за за получаване на повече женски цветове върху краставичното растение е използването за сеитба на две- и тригодишни семена. От едногодишните семена се развиват буйни растения, които образуват по-малко женски цветове, а реколтата, която се получава, е по-малко и по-късна.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017