ГРАДИНАР - всичко за градината
20 октомври 2017 г.
ИДЕИ ЗА ГРАДИНАТА
Ландскейп | Интериор | Технологии
/14.06.2010 г./ Преглеждания 5640 | Коментари 1
Борба с плевели в декоративната тревна площ
 
Плевелите изнасят значителни количества хранителни вещества и служат като място за размножаване и разпространяване на различни неприятели и болести. Като се разрастват и заемат определен дял от тревната площ, ту угнетяват основните му компоненти, влошават външния му вид и понижават общата устойчивост на тревната покривка.
Най-разпространените плевели в нашите паркови площи са: глухарче, паламида, живовляк, млечка, магарешки бодил, овчарска торбичка и др.
Борбата срещу плевелите се води системно от ранна пролет до късна есен, тя се осъществява по механичен начин – плевене и с химично третиране с хербициди срещу широколистни плевели с избирателно действие селективен хербицид.
Третирането се извършва от май до септември и при топло (16-25 градуса) и тихо (не ветровито, сухо време). Преди употребата на хербицидите (3-5) дни тревната площ, трябва да се окоси. След обработването с препарата – минно пръскане, след 11 ч да се огрява площта от слънцето около 5-6 часа. 24 часа не бива да се оросява тревата.
В момента е ефикасен хербицида диовид - ?? Сл. Доза 1:?? 170 г на 10 л вода. В селскостопанските аптеки се продават и други хербициди против широколистни плевели и се използва съгласно упътването на производителя.
При упорити плевели препаратите се използват неколкократно през 20-30 дни интервал.
 
Изпрати Изпрати на приятел [назад] 
 
 
 
 
 « предишно следващо » 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вашето име:*  
Вашият e-mail:*  
Въвдете антиспам кода:*
Вашето мнение:*
  Всички полета са задължителни!
 


 
Всички права запазени GRADINAR.net  2009 - 2017